پرینت سه بعدی و ۴ مزیتی که برای جام جهانی دارد
جام جهانی ۲۰۱۸ روز یکشنبه با قهرمانی فرانسه به پایان رسید، حدود ۳.۲ میلیارد نفر از اقصی نقاط جهان رقابتهای تیم مورد علاقهی خود را تماشا کردند. جام جهانی نه تنها برای دنبالکنندگان همیشگی فوتبال و طرفداران ورزش، که برای خیلی از کسانی که معمولاً علاقهای به ورزش ندارند جذاب و تماشایی است. حتی برای علاقهمندان به تکنولوژی. شاید در نگاه اول نقش پرینت سه بعدی در جام جهانی بر همگان آشکار نباشد. اما جان دروگو موسس و مدیر عامل شرکت تری دی پرینتر او اس اولین سیستم عامل مخصوص پرینترهای سه بعدی معتقد است که صنعت چاپ سه بعدی یکی از پیشگامان تغییرات بزرگ در رویدادهای ورزشی آینده خواهد بود. و با توجه به استقبال مردم ازتماشای رویدادهای ورزشی این همان چیزی خواهد بود که عموم .مردم را با صنعت پرینت سه بعدی آشنا میکند
تاثیرات پرینت سه بعدی در جام جهانی
-
کاهش هزینهی سرسامآور آمادهسازی زیرساختها
رویدادهای بزرگ ورزشی مانند جام جهانی و المپیک بسیار پرهزینه هستند. روسیه برای آماده کردن زیربناهای برگزاری جام جهانی حدود ۸ و نیم میلیارد دلار خرج کرده است. عددی بسیار بزرگ اما پایینتر ازهزینهی ۵۱ میلیارد دلاری المپیک سوچی و هزینهی ۴۴ میلیارد دلاری المپیک پکن.
به کمک پرینت سه بعدی میتوان هزینهی طراحی، مواد اولیه و نیروی کار انسانی را بسیار کاهش داد. ماکتهای پرینت سه بعدی میتوانند به معماران در سرعت بخشیدن و سادهسازی فرآیند طراحی سه بعدی بسیار کمک کنند. ساخت ساختمان با استفاده از این فناوری مواد زائد بسیار کمتری ایجاد میکند که علاوه بر صرفه جویی در مصرف مواد اولیه به حفظ محیط زیست نیز کمک میکند. و از آنجایی که دستگاههای پرینتر سه بعدی اتوماتیک هستند هزینهی نیروی انسانی نیز بسیار کاهش مییابد.
-
آماده شدن برای برگزاری مراسم در زمان مقرر
هزینه تنها مشکل برگزاری رویدادهای ورزشی بزرگ نیست. کشورهای برگزار کنندهی جام جهانی یا المپیک زمان زیادی برای آماده شدن ندارند و همانطور که تجربهی المپیک تابستانهی برزیل نشان داد، این امکان وجود دارد که زیرساختهای لازم برای برگزاری، به موقع آماده نشوند. به کمک این تکنولوژی برای مثال میتوان یک خانهی کامل را با هزینهای به اندکی ۴۰۰۰ دلار در کمتر از ۲۴ ساعت ساخت.
همین فناوری میتواند در ساخت استادیومها، هتلها و سایر زیربناهای لازم برای برگزاری یک رویداد ورزشی جهانی به کار بیاید. چاپگرهای سه بعدی میتوانند ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته به صورت مداوم کار کنند، چاپ سه بعدی همچنین این امکان را به وجود میآورد که قطعاتی را که در گذشته دستیابی به آنها زمان زیادی طول میکشید، به سادگی در همان محل پرینت کرد. با توجه به فوایدی که ذکر شد، میتوان فهمید که پرینت سه بعدی چگونه سرعت آماده شدن زیربناهای برگزاری جام جهانی را به شدت افزایش میدهد.
-
بهبود وضعیت رفاهی و امنیت بازیکنان
کاهش هزینه و افزایش سرعت تنها منفعتی نیست که تکنولوژی پرینت سه بعدی برای برگزاری رویدادهای ورزشی دارد. همانطور که میدانید جام جهانی ۲۰۲۲ در کشور قطر برگزار میشود. دانشجویان دانشگاه قطر با استفاده از پرینت سه بعدی و آزمایش نمونههای ساخته شده سعی دارند مدل سه بعدی استادیومی را طراحی کنند که از ورزشکاران و تماشاچیان در برابر شرایط آب و هوایی سخت قطر محافظت کند. همچنین با یادآوری مشکلاتی که باد شدید در المپیک زمستانی اخیر برای سلامتی ورزشکاران به وجود آورد ، میتوان اهمیت نقش تکنولوژی چاپ سه بعدی را در تامین امنیت بازیکنان و تماشاچیان درک کرد.
-
ساخت و طراحی لوازم ورزشی
پرینت سه بعدی لوازم ورزشی شخصی تاکنون تاحدودی فراگیر شده است. از آنجایی که همه ورزشکاران نمیتوانند یک سایز بپوشند، استفاده از لوازمی که دقیقاً برای آنها طراحی شده است میتواند بسیار مفید باشد. فاصلهی میان یک گل و یک ضربهی ناموفق به دروازه تنها چند میلی ثانیه است. فناوری چاپ سه بعدی میتواند مزیت گل کردن این ضربهها را به بازیکنان هدیه دهد.
نایکی یکی از پیشگامان استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی برای طراحی و تولید لوازم ورزشی است. نایکی به کمک این فناوری استوک کفشهای ورزشی بازیکنان فوتبال آمریکایی را بهتر کرده است. در همین جام جهانی هم نایکی برای تعدادی از بازیکنان از جمله نیمار برزیلی، کریستن رونالدوی پرتغالی و وین رونی انگلیسی کیفهای ورزشی تولید کرده است که با استفاده از پرینتر سه بعدی ساخته شدهاند.
نایکی تنها برندی نیست که در تولید لوازم ورزشی از پرینت سه بعدی استفاده میکند. از این فناوری میتوان در تولید چوب بیسبال، قطعات اسنوبرد، چوب گلف و اعضای مصنوعی بدن مخصوص شرکتکنندکان پارالمپیک استفاده کرد. حتی میتوان گفت این تکنولوژی با ساخت تجهیزات مورد نیاز، به آمریکا در برد اولین مدال فردیاش در المپیک زمستانی اخیر کمک کرده است.
در نگاه اول تاثیر پرینت سه بعدی در جام جهانی بدیهی به نظر نمیرسد اما انکار ناپذیر است. این تکنولوژی در حال حاضر برای بعضی از اهداف ورزشی به کار میرود اما انتظار خیلی بیشتری از آن میتوان داشت. با شناخت بیشتر دولتها، کمپانیها و خود ورزشکاران از این صنعت میتوان پیشبینی کرد که چاپ سه بعدی در آینده نقش بسیار مهم تری را در برگزاری جام جهانی و سایر رویدادهای ورزشی ایفا کند.
نظرات کاربران