کاربرد پرینتر سه بعدی در تولید کیک و شیرینی

پختن کیک و شیرینی و در کل شیرینی پزی یکی از علوم تجربی بسیار قدیمی و البته بی نهایت خوشمزه است که از قرن های گذشته تا کنون در حال کسب تجربه و پیشرفت است. جالب است بدانید پرینر سه بعدی در این حوزه نیز کاربرد دارد. محققان در حال تحقیق برروی روش های پرینت سه بعدی کیک و شیرینی هستد تا بتوانند دستگاه و مواد اولیه مناسبی را برای تولید کیک شیرینی های خوش طعم را در  اختیار شما قرار دهند.

مواد اولیه استانداردی که برای پخت کیک یا شیرینی استفاده می شود معمولا شامل آرد، تخم مرغ، شیرین کننده، مقداری روغن، طعم دهنده و عاملی برای خوشبو شدن است. این مواد اولیه با به طروق مختلف با هم ترکیب می شوند و شیرینی هایی در ابعاد مختلف با طعم و ظاهر های متفاوت تولید می کنند. اگر چه پخت کیک و شیرینی پزی به مرور زمان در طول تاریخ تحت تاثیر فرهنگ های مختلف تکامل پیدا کرده است اما در جشن تولد آلمانی ها در حدود سال ۱۴۰۰ میلادی بسیار پرطرفدار شد. البته در آن زمان به دلیل گران بودن مواد اولیه مورد نیاز کیک های تولد خوراکی هایی اشرافی و لوکس به حساب می آمدند که به لطف انقلاب صنعتی در حدود سال ۱۸۰۰ میلادی ارزان شدن و در دسترس قرار گرفتن مواد اولیه باعث شد کیک خوردن برای عموم امکان پذیر بشود!

امروزه کم و بیش قنادها با استفاده از پرینت سه بعدی کیک و شیرینی هایی تولید می کنند که در روش های سنتی به دلیل وجود محدودیت هایی امکان پختشان نبود. همانطور که می دانید نقطه قوت پرینت سه بعدی در طراحی آن نهفته است، با استفاده از پرینت سه بعدی کیک و شیرینی هایی را می توان تولید کرد که بسیار ظریف، پیچیده و دقیق هستند. این نقطه را می توان تقاطع تکنولوژی و هنر نامید. جایی که صنعت نانوایی و قنادی از خلاقیت و تجربه خود استفاده می کند و آن را با پرینت سه بعدی به عنوان نماینده تکنولوژی در هم می آمیزد. جالب است بدانید در آمریکا و کشورهای اروپایی شرکت و قنادی هایی که این تقاطع را رعایت کرده اند و با استفاده از پرینت سه بعدی کیک و شیرینی های خود را تولید می کنند شامل امتیازات ویژه مالیاتی جهت تحقیقات می شوند که به آن R&D Tan Credit می گویند.

دینارا کاسکو dinara kasko

دینارا کاسکو dinara kasko

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی با استفاده از تکنیک های معماری!

دینارا کاسکو (Dinara Kasko) در ابتدا زمینه معماری مشغول به فعالیت بود که متوجه علایقش شد که در جای دیگه منتظرش بودند. ترکیب مهارت های او در حوزه معماری و علاقه اش به قنادی و شیرینی پزی باعث خلق قالب هایی بدیع و خاصی شد که با استفاده از پرینتر سه بعدی تولید می شوند و برای تولید انواع کیک به کار می روند. با استفاده از این قالب های پرینت سه بعدی کیک و شیرینی های ویژه ای را با طراحی های خاص می توان تولید کرد. آخرین خلاقیت های دینارا در همکاری با یک هنرمند اهل میامی به نام Jose Margulis به وجود آمد و نام این مجموعه Geometrical kinetic tarts است که ترجمه آن می شود کیک های مربایی هندسیِ به وجود آمده شده از حرکت!

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

در پی رشد ناگهانی و انفجاری تکنولوژی پرینت سه بعدی صنایع غذایی نیز تحت تاثیر این موج قرار گرفتند در حال حاضر مواد غذایی زیادی با استفاده از پرینتر سه بعدی تولید می شوند. از پیتزای عجیب و غریب پرینت سه بعدی شده گرفته تا ساختار شکری پرینت شده. در واقع بسیاری از فعالین صنایع غذایی در تلاشند تا به عبارت “پرینت سه بعدی غذا” اعتبار ببخشند و آن را تبدیل به یک واقعیت کاربردی کنند.

اما دینارا کاسکو به شیوه دیگری از این تکنولوژی بهره می گیرد. این معمار سابق با استفاده از مدل سازی سه بعدی و نرم افزارهای رایانه ای قالب هایی خلاقانه را طراحی می کند تا بتواند با استفاده از آنها خوراکی هایی را تولید کند تا کنون هرگز شبیه به آن را ندیده اید.

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

کاسکو در ابتدا قالب هایی با اشکال هندسی را می ساخت که حالت شش وجهی داشتند و بوسیله این قالب ها سازه هایی را می ساخت که شبیه سازه های بتنی بود اما وقتی آنها را می شکافتید با یک کیک خوشمزه روبرو می شدید.

یکی دیگر از تجربه های ابتدایی این معمار خوش فکر The Bubbles نام دارد. سازه هایی که سطح آنها پوشیه شده از حباب هایی که از الگوهایی طبیعی و biomimicry تبعیت می کنند. سطح این ساختار با شکلات سفید پوشانده شده و در آنها یک سورپرایز منتظر شماست.

کاسکو روش طراحی سه بعدی و تولید قالب های پروژه The Bubbles را به صورت زیر شرح می دهد:

من قالب هایم را با استفاده از ۳DMAX مدلسازی می کنم، با استفاده از پرینتر سه بعدی آنها را تولید میکنیم و سپس با استفاده از آنها قالب های چندبار مصرف و منعطف سیلیکونی می سازم.

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

در بسیاری از کارهای کاسکو یک تضاد زیبا مصنوعی که توسط مواد خوراکی به کار رفته در کیک ایجاد شده است به چشم می خورد. اشکل مثلثی یا مستطیلی تیز و یا خطوطی که با مربا پر شده اند اینها المان هایی هستند که به هیچ وجه در قبلا نمی توانستید در کیک ها مشاهده کنید. یکی از کارهای اخیر این هنرمند یک قلب low poly و براق است که علاوه بر طعمش شمایل بسیار جذابی دارد.

پرینتر سه بعدی کیک و شیرینی

پرینتر سه بعدی کیک و شیرینی

جدیدترین همکاری کاسکو با Jose Margulis منجر به تولید مجموعه هایی جالب به شکل موج های ویژه خاصی از جنس کیک و شیرینی شد. در این همکاری علاوه بر کاسکو و مارگولیس یکی از دوستان مهندسشان نیز در طراحی موج ها به آنها کمک کرده بود و به همین دلیل برچسب این مجموعه با این عنوان بود : همکاری جادویی سه هنرمند: یک مجسمه ساز، یک مهندس و یک قناد.

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

پرینت سه بعدی کیک و شیرینی

قالب های طراحی شده توسط کاسکو در وبسایت خودش به فروش می رسد. جدیدترین مدل معرفی شده Cluster نام دارد و حاصل همکاری با یک طراح پارامتریک به نام Andrej Pavlov است. فرم ساختارشکنانه این مدل توسط اصل Voronoi  که در ریاضی مشهور است طراحی شده که یکی از پیچیده ترین طرح های موجود به حاسب می آید.

پرینتر سه بعدی کیک و شیرینی

پرینتر سه بعدی کیک و شیرینی

با موجود پرینت سه بعدی تقریبا در هر زمینه ای که در نظر داشته باشید می توانید خلاق بود و دست به کارهای عجیب و جالب زد. خلاقیت های خوشمزه و مدرن دیانارا کاسکو تغییراتی زیادی پخت ایجاد کرده و به آن ساختار ویژه ای بخشیده است.

اگر  هوس کرده اید تا آب دهنتان راه بیفتد می توانید عکس های بیشتری از کیک های پخته شده توسط دیانارا کاسکو را در گالری تصاویر سایت newatlas مشاهده کنید. شما هم اگر طراح خلاقی هستید یا در زمینه پخت کیک سررشته یا ایده هایی دارید می توانید قالب کیک خود را با استفاده از خدمات پرینت سه بعدی ۳DFAST تولید کنید.

 

نظرات کاربران