پرینتر سه بعدی و بیوماسک به عنوان راهحل مناسبی برای بهبود جراحات پوستی
پرینتر سه بعدی و بیوماسک به عنوان راهحل مناسبی برای بهبود جراحات پوستی
یک مطالعه از موسسهی ویک فارست برای احیاگری پزشکی تاثیر بیوماسک حاصل از پرینت سه بعدی را برای درمان جراحات صورت تایید کرد. دانشمندان، در این موسسهی پزشکی روشی را ایجاد کردند که به بازسازی بافتهای تخریب شده میپردازد. در حال حاضر، متخصصان و پزشکان در رابطه با سوختگیها و جراحات صورت با چالشهای زیادی مواجه هستند. آرایش منحصربهفرد عضلات، تاندونها و استخوانها در چهرهی ما باعث میشود همهی ما از جنبههای زیادی با یکدیگر تفاوت داشته باشیم و همین امر نیز باعث میشود که یک راهحل مشخص برای درمان زخم صورت مناسب نباشد. در نتیجه، پرینتر سه بعدی و بیوماسک به عنوان راهحل مناسبی برای بهبود جراحات پوستی مطرح شد.
پیوند پوست، روشی برای بهبود جراحات پوستی
تکنیکهای پیوند پوست و جایگزینی پوست
تکنیکهای پیوند پوست و جایگزینی پوست، مشکلات متعددی دارد از جمله؛ عدم پذیرش بدن فرد گیرنده، عفونت و زخم. البته پیوند همیشه گزینهی مناسبی نیست، زیرا ممکن است باعث ایجاد زخم ثانویه شود و بیمار در شرایط بحرانی و بیثباتی قرار گیرد.
مشکل پروسهی پیوند پوست
پزشکان مدتها است برای درمان زخمهای پوستی عمیق (که در آنها روپوست، پوست و زیرپوست پاره میشوند) از روش پیوند پوست استفاده میکنند. مشکل پروسهی پیوند پوست، این است که برای عملی کردن آن لازم است پوست سالم بدن از جای دیگر برداشته شود (حتی گاهی اوقات این کار هم شدنی نیست) و نتیجهی نهایی کار هم چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
بیوماسک حاصل از پرینتر سه بعدی، روشی برای بهبود جراحات پوستی
ویژگی بیوماسک حاصل از پرینتر سه بعدی
یکی از مزایای بیوماسک حاصل از چاپگر سه بعدی، شخصیسازی است. کاملا با صورت بیمار تنظیم میشود و هماهنگ است و شامل سلولهای پوستی خود میباشد و به این ترتیب، میتواند فرآیند احیا را تسریع دهد. بیوماسک چاپ سه بعدی شده، بر روی سیستم داخلی یکپارچه بافت سه بعدی (ITOP) چاپ شده است که قادر است تا شش نوع مختلف سلول و مواد بیولوژیکی را تولید کند.
تکنولوژی بیوپرینت با تصویر سی تی اسکن صورت ترکیب میشود و این امکان را برای هر شخصی به صورت ویژه فراهم میکند تا جراحات صورت فرد، منحصربهفرد باشد و سریعتر بهبود یابد.
مراحل تولید بیوماسک
پس از تولید مدلهای سی تی اسکن، تیم تحت هدایت پروفسور داروهای احیاکنندهی یک بیوماسک پرینت سه بعدی شده با استفاده از طراحی سه بعدی حاصل از نرمافزار CAD، برای بخشی از صورت درست میشود که شامل سه لایه میباشد: “یک لایه پلی اورتان متخلخل (PU)، یک لایه هیدروژل کراتینوسیت لند و یک لایه هیدروژل فیبروبلاست.” دکتر آنتونی آتالا، مدیر WFIRM میگوید: “بیوماسک، با ایجاد ریکاوری موثر و سریع میتواند تاثیر بالایی داشته باشد و در بهبود پوست صورت در صورت زخم یا آسیب جدی بسیار موثر باشد.”
متناسب بودن بیوماسک پرینت سه بعدی شده برای موارد زیر:
بیوماسک پرینت سه بعدی شده، برای زخمهایی که هر سه لایهی پوست یعنی اپیدرمی، درمی و هیپودرمی را تحت تاثیر قرار دادهاند، افرادی که برای پوشش نیازمند اهدای پوست هستند و دسترسی به آن بسیار مشکل و پرهزینه است، پرینتر سه بعدی، گزینهی مناسبی خواهد بود. کراتینوسیتها، سلولهای اپیدرمی هستند و فیبروبلاستها سلولهای پوستی هستند که جز پوست محسوب میشوند. این پوست، حتی میتواند به عنوان جایگزینی مناسب برای پوستهای معمولی نیز مورد استفاده قرار بگیرد، چرا که حالت مصنوعی و غیر طبیعی ندارد.
نتایج حاصل از آزمایش
آزمایشات پس از هفت روز استفاده از بیوماسک نشان داد که بیوماسک تعداد اپیدرم پوست را افزایش داده و اندازهی زخم پس از 7 تا 14 روز به طور چشمگیری کمتر از گروه شاهد شد. این مقاله گزارش میدهد که مطالعات آینده به بررسی ملانوسیتها برای جلوگیری از عوارض آرایشی و بدون تغییر رنگ میپردازد، به علاوه، چاپ سه بعدی واقعا به درمان زخمهای صورت کمک میکند. جین لی گفت: “برای بیمارانی که از زخمهای صورت رنج میبرند، بیوماسک میتواند در آینده، به عنوان یک درمان موثر که کیفیت زندگی وی را نیز تا حد زیادی بهبود میبخشد، مورد استفاده قرار گیرد.”