پرینتر سه بعدی و اندازهگیری فشار خون از طریق گوشی
پرینتر سه بعدی و اندازهگیری فشار خون از طریق گوشی
درست است که با گوشیهای هوشمند از نظر تکنولوژی پیشرفت داشتهایم و از نظر ارتباطی قویتر شدهایم و به تمام اشکال رسانههای اجتماعی دسترسی یافتهایم. اما جنبههای وسیعتری نیز وجود دارد و میتوان به این موارد اضافه کرد. در راستای این موضوع، افراد خلاقی با افزودن برنامههای جدید و با استفاده از پرینتر سه بعدی و اندازهگیری فشار خون از طریق گوشیهای هوشمند خود، به منظور راحتی بیشتر و در دسترس بودن خدمات بهداشتی اضافه شدند.
اخیرا از دستگاههای تلفن همراه برای شناسایی و تشخیص انواع بیماریها استفاده شده است و اخیراً، محققان در استرالیا از یک گوشی هوشمند به یک میکروسکوپ کاربردی تبدیل میکند پرینت سه بعدی میکروسکوپ ساده تلفن همراه کار کردهاند.
پرینتر سه بعدی و اندازهگیری فشار خون از طریق گوشی
یک تیم مشترک از محققان دانشگاه ایالتی میشیگان، دانشگاه مریلند و دانشگاه ملی Chonnam در کره جنوبی به تازگی تکنولوژی پرینتر سه بعدی را برای تغییر یک گوشی هوشمند برای کمک به تشخیص فشار خون بالا (BP)، قبل از اینکه منجر به سکته مغزی یا بیماری قلبی شود، استفاده کرد.
در مطب دکتر، فشار خون از طریق دستبندهای قابلانعطاف اندازهگیری میشود، به این صورت که دستگاه بر روی بازو بسته میشود و فشار خون اندازهگیری میشود. اما با تغییرات جدید گوشیهای هوشمند که از طریق چاپ سه بعدی توسط تیم تحقیقاتی تغییر یافته است، فقط از طریق انگشت و بدون استفاده از دستگاه فشار خون میتوان فشار خون شخص را اندازه گرفت.
این امر میتواند برای پزشکان متخصص، شیوهای قابل دسترستر فراهم کند برای ارزیابی خطر ابتلا به سکتههای مغزی و حملهی قلبی به ویژه در کشورهای در حال توسعه که تلفنهای هوشمند برای ساکنین، نسبت به دسترسی به دستگاههای فشار خون که به بازو وصل میشود، بیشتر رایج هستند.
فرآیند روش اندازهگیری فشار خون از طریق گوشی
کاربران به سادگی انگشت خود را روی یک سنسور فشار اپتیکی قرار میدهند که در یک نمونه اولیه برای یک گوشی هوشمند قرار دارد. سپس یک نمودار در تلفن نمایش داده میشود. کاربر میبایست به منظور تعیین میزان فشار خون مقداری فشار بر گوشی وارد کند و به علاوه، هر گونه تغییر در نحوه جذب نور برای اندازه گیری فشار خون را تشخیص میدهد. گوشی هوشمند در واقع میزان فشار اعمال شده را اندازهگیری میکند و دادهها را به یک برنامه در گوشی همراه میفرستد، جایی که نرمافزار بر روی تلفن اطلاعات را برای تعیین فشار خون نهایی از اندازهگیری ها تجزیه و تحلیل میکند.
محققان و انتشار مقاله
محققان این مطالعه آناند چاندراسخار، چانگ سای کیم، محمد نجری، کرتهانا نطدرجان، جین اوه هان و راماکریشنا موکامالا هستند. آنها بر روی یافتههای خود با عنوان ” نظارت بر فشار خون مبتنی بر گوشی با استفاده از روش فشار انگشت اسیلوسکوپ متریک”، در مجله Science Translational Medicine منتشر کردند.
مزیت اندازهگیری فشار خون از طریق تلفن همراه
فشار خون بالا یک عامل خطرناک قلبی عروقی است که قابل درمان است، در عین حال آگاهی و کنترل پرفشاری خون کم است. تکنولوژی مانیتورینگ بینظیر BP میتواند مدیریت فشار خون بالا را بهبود بخشد اما دستگاههای موجود نیاز به یک کاف تورم دارند و با هر زمان و هر کجا اندازه گیری BP سازگار نیستند. ما اصل اسیلوسکوالی را که توسط اکثر دستگاههای کاف به کار رفته است، گسترش دادیم تا دستگاه مانیتورینگ BP را با استفاده از یک گوشی هوشمند توسعه دهد. همانطور که کاربر انگشت خود را بر روی گوشی هوشمند فشار میدهد، فشار خارجی شریان زیر زمینه به طور پیوسته افزایش مییابد در حالی که گوشی اندازهگیری فشار اعمال شده و نوسانات حجم خون متغیر است. یک برنامه گوشی هوشمند بازخورد بصری را برای هدایت میزان فشار در طول زمان از طریق فشار دادن انگشت و محاسبه BP سیستولیک و دیاستولیک را از اندازه گیری فراهم میکند.
ما به طور چشمگیری دستگاه مبتنی بر گوشی هوشمند را برای نظارت بر زمان واقعی BP در افراد انسانی برای ارزیابی قابلیت استفاده (n = 30) و دقت نسبت به یک دستگاه استاندارد مبتنی بر کاف (n = 32) آزمایش کردیم. ما همچنین یک دستگاه کاف انگشتی را که با استفاده از روش حجم سنجی BP شناخته میشود، آزمایش کردیم. حدود یکصد و نود درصد از کاربران پس از یک یا دو آزمایش تمرین اقدام به انگشتان دست خود کردند که توسط دستگاه مبتنی بر گوشی هوشمند مورد نیاز است. این دستگاه خطاهای اشتباه و محرمانه 3.3 و 8.8 میلیمتر جیوه را برای BP سیستولیک و -5.6 و 7.7 میلیمتر جیوه برای دیاستولیک BP در محدوده BP 40 تا 50 میلیمتری Hg ارائه داد. این خطاها با دستگاه کاف انگشت قابل مقایسه بودند. نظارت بر سفتی و دیاستولیک BP ممکن است از طریق یک گوشی هوشمند امکانپذیر باشد.
آزمایش تیم تحقیقاتی
تیم تحقیقاتی پرونده گوشی هوشمند خود را بر روی 30 نفر آزمایش کرد و گزارش داد که اکثریت به سرعت از نحوه استفاده استفاده میکنند – در حدود 90 درصد از شرکت کنندگان کمتر از سه تلاش برای درست کردن انگشت خود روی سنسور و دریافت سازگار خواندن
نتایج اولیه این آزمایش در این مقاله منتشر شد و نشان داد که قرائتهای دستگاه ارائه شده به اندازه دقیق نیستند که از یک کاف بازوی استاندارد ساخته شدهاند. محققان گفتند که این دقت را میتوان با اندازهگیریهای متعدد در یک دورۀ زمانی بهبود داد. این مقاله همچنین نشان داد که در مقایسه نتایج حاصل از کاف بازو، نمونه اولیه پرینت سه بعدی شده و دستگاه کاف انگشت، خواندن BP مشابه بود.
در فیلم زیر، اطلاعات بیشتری قابل دستیابی است: