پرینت سه بعدی نخستین پل فولادی در جهان
پرینت سه بعدی نخستین پل فولادی در جهان
اولین پل سه بعدی فولادی حاصل از پرینتر سه بعدی، در جهان است و به تازگی در آمستردام نصب خواهد شد. این پل، توسط یک طراح هلندی طراحی شده است و طی یک هفته از 20 اکتبر تا 28 اکتبر سال 2018 به نمایش گذاشته میشود. پرینت سه بعدی نخستین پل فولادی در جهان توسط ریاضیدانان موسسه آلن تورینگ و آرپ و در شرکت رباتیک هلندی MX3D، تولید شده است.
پروژه ساخت پرینت سه بعدی نخستین پل فولادی در جهان
محققان موسسه آلن تورینگ انگلستان و کالج امپریال لندن یک شبکه حسگر بزرگ را به پل فولادی چاپ سه بعدی شده MX3D اضافه کردند. سنسورها “سلامت” پل پرینت سه بعدی شده را در هر لحظه نشان میدهد.
از سال 2015، طراح هلندی “Joris Laarman” با راهاندازی تکنولوژی تولید رباتیک برای ساخت این پروژه بلندپروازانه 12 متری پل پیادهروی به کار مشغول شد. اکنون تقریبا چهار سال پس از شروع پروژه، پل به طور کامل از طریق چاپگر سه بعدی ساخته شده است و آماده راهاندازی نهایی و نصب آن در والن آمستردام است.
MX3D گفت: ” ما در حال دریافت پروسه مجوز هستیم، با توجه به اینکه در حال حاضر نتایج مثبتی از آزمایشات دریافت کردهایم، امیدواریم که بتوانیم آن را در تابستان نصب کنیم.”
افزودن سیستم سنسور به نخستین پل فولادی در جهان
شبکه حسگر توسط یک تیم از مهندسان سازه، ریاضیدانان، دانشمندان کامپیوتر و آمارگیران از برنامه بنیاد ثبت احوال الویل تورینگ در مهندسی داده طراحی شده است. با داشتن تخصصهای ذکر شده، این تیم با استعداد، به ایجاد یک سیستم سنسور پرداختند که از این طریق به بررسی، عملکرد طولانی مدت پل چاپ سه بعدی شده را تضمین کرده و به این صورت، اندازهگیریهای ساختاری مانند فشار، جابهجایی و ارتعاش با سیستم سنسور و همچنین عوامل محیطی نظیر کیفیت هوا و درجه حرارت، تحت نظارت قرار میگیرند.
با داشتن این همه اطلاعات در دست، مهندسان پل پرینت سه بعدی شده قادر خواهند شد که در جریان تناسب پلهای آمستردام باشند و همچنین متوجه تغییرات خواص فیزیکی پل در طول زمان خواهند شد.
ساختار پرینت سه بعدی نخستین پل فولادی در جهان
این پل، 12 متر (40 فوت) طول دارد، این پروژه، به دلیل نگرانی در مورد شرایط محیطی و دخالتهای عابرین پیاده، ادامهی فرآیند به مکان بستهای منتقل شد. قبل از اینکه به کارگاه اصلی در شمال شهر منتقل شود، در یک کارخانهی بزرگ MX3D که در خارج از آمستردام قرار داشت چاپ سه بعدی انجام گرفت. با وجود برخی از مشکلات و تاخیر در پروژه، نهایتا فرآیند پرینت سه بعدی پل به طور کامل به پایان رسید.
تصاویری از طراحی سه بعدی، این پل در زیر قابل مشاهده است:
مزایای پل فلزی هوشمند پرینت سه بعدی شده
علاوه بر تکنولوژی جدید پرینتر سه بعدی که جنبهی پیشرفته و جدید این پروژه را نشان میدهد. از نظر اطمینان از ایمنی و بهینهسازی عملکرد این پل و سایر پروژههای اینچنینی که ساختاری از فولاد دارند، مجهز به یکسری سنسورهایی است که اطلاعات مهم را به طراحان و مهندسان انتقال میدهد.
همچنین، این پل هوشمند سلامت خود را تحت نظارت قرار می دهد، شمار افرادی را که در آن حرکت می کنند و سرعت آنها را ثبت می کنند، ثبت می کنند و اندازه گیری هایی از قبیل پراکندگی وزن و کیفیت هوا را انجام می دهند. مدل پل دوتایی دیجیتال نیز از داده های جمع آوری شده ایجاد خواهد شد، به این ترتیب میتوان طراحیهای آینده را با توجه به مقایسه و سازگاری با محیط انجام داد. همچنین به عنوان یک پروژهی نوین، زیبایی خاص پل نیز نسبتا منحصر به فرد است. طراحی آن به همان صورت اولیه تولید میشود و تغییراتی در آن صورت نمیگیرد.
هدف نهایی از این پروژه
طراحان و مهندسین میگویند هدف نهایی از این پروژه، بسیار هیجانانگیز؛ این است که رباتهایی داشته باشیم که بتواند روزی به صورت خودکار زیرساختهایی، را به صورت خودکار بسازند و بدون خستگی و کمک انسان، به کار خود ادامه دهند.